Charitativní svačinka s DofE

Ve středu 13. 3. 2024 se na gymnáziu pořádala Charitativní svačinka s DofE. Celá akce se vztahuje k prvnímu výročí působení Jeho královské Výsosti prince Edwarda ve funkci vévody z Edinburghu. A právě prostřednictvím našeho charitativního pečení jsme, spolu s dalšími zapojenými školami, se rozhodli oslavit nejen našeho patrona, ale i klíčové hodnoty DofE programu, jako je zájem o pomoc druhým, sounáležitost, odpovědnost a porozumění mezi lidmi.
Naši dofáci a někteří jejich spolužáci napekli spoustu vynikajícího občerstvení (slané, sladké, tradiční i netradiční) a jeho prodejem vybírali peníze pro spolužačku, které díky těmto příspěvkům můžeme zaplatit školní kurzy, na které by jinak nemohla se třídou jet.
Chceme moc poděkovat jak všem kuchtíkům a jejich pomocníkům (maminkám, tatínkům, babičkám, dědečkům, sourozencům), tak všem strávníkům, kteří svým drobným penízem nabízené dobroty kupovali a pak je s chutí baštili.
Celkem jsme vybrali neuvěřitelných 9000,- Kč! Díky tomu zafinancujeme naší studentce oba letošní ​kurzy a můžeme přispět i dalším žákům, kteří se nacházejí v obtížné finanční situaci.
Ještě jednou díky Vám všem za Vaši solidaritu!